Kriyoterapi Nedir.

Kriyoterapi dondurma işlemidir.Kriyoterapi  siğil tedavisinde ve rahim ağzı yara ve anormal servikal veya vulva dokularının çok düşük ısılarla dondurularak yok edilmesinde kullanılır.
 

Kriyoterapi ne zaman yapılır?

Kriyoterapi ile genital siğillerin ( kondilomlar) ve rahim ağzı yarası ile raim ağzındaki kanser öncesi lezyonların (serviksteki prekanseröz lezyanonlar, CİN1, CİN 2 gibi) tedavisi edilir. Prekanseröz değişimler (CIN veya servikal intraepitelial neoplazi) genellikle anormal smear ile saptanır.

Rahim ağzındaki büyük lezyon ve yaralarda kriyoterapi yara dondurma tedavisi uygulanmaz. Koterizasyon tercih edilmelidir. Gebelerde ve adet sırasında da kiyoterapi uygulanmamamktadır

Kriyoterapiye hazırlanmak için pek fazla bir şey yapmaya gerek yoktur. Basit bir işlemdir , anestezi gerektirmez ve muayenehane şartlarında kolaylıkla yapılabilir.

Krioterapi işlemi sırasında neler yapılmaktadır?

Dondurma işlemi ile amaçlanan etkilenen bölgeyi tedavi etmektir.Kriyoterapi cihazından veya tüpünden krioterapi probuna doğru çok soğuk bir gaz olan nitröz oksit pompalanır. Gaz, probun ucunun ısısını düşürür ve soğutur. Doktor probu etkilenen alana dokundurur. Alan donarken yanma ve kramp hissi hasta tarafından hissedilmektedir duyabilir.

İşlem biraz rahatsızlık verse de çok nadiren anestezi gerektirir. Kullanılan gaza lezyonun büyüklüğüne bağlı olarak prob büyüklüğü de  seçilmektedir.

Genital siğil tedavisinde ise daha çok püskürtme yöntemi ile kriyoterapi işlemi uygulanır ve genital siğillerde  en etkilisi “azot” gazı ile yapılan kriyoterapidir

Kriyoterapi sonrası neler olabilir?

Kriyoterapi sonrası kondilom bölgelerinde hafif yaralar olur. Bunlar zamanla (4-5 gün içinde ortalama) kabuk bağlayıp iyileşirler. Bunların bakımı konusunda doktor bazı lokal antiseptikler önerecektir.
Rahim ağzına yapılan krioterapi sonrası nadiren bir komplikasyon gelişir. Ağrı veya sıcak basması olabilir. İşlemden sonra en az on dakika klinikte kalınmalıdır. Pek çok kadında karın krampları oluşabilir. İşlemden sonra et suyu gibi bir akıntı vajinada olabilir. Bu akıntı 4 hafta boyunca sürebilir. Bu sürede ilişki olmamalıdır.

 

     

Merkezimizde genital siğil tedavisinde kullanılan "azot püskürtme kriyoterapi" cihazı ile rahim ağzı yaralarında ve lezyonlarında kullanılankriyoterapi cihazına ait değişik büyüklükteki prop uçları

Kriyoterapinin  avantajları  nelerdir?

Kriyoterapi diğer tedavilere oranla daha ucuz ve daha etkilidir. Klinikte yapılabilir ve anestezi gerektirmez. Rahim ağzı yarası ve genital siğil tedavisinde kolaylıkla kullanılmaktadır. Fakat hangi hastanın bu işlem için uygun olacağına ve fayda göreceğine doktor karar vermektedir.

Kriyoterapinin riskleri nelerdir?

Rahim ağzındaki lezyonun kriyoterapisi sonrası:

Ağrı, Ateş basması, Karın krampları,Kanama

Cilt bölgesinde genital siğil, HPV tedavisinde  ise:

Tedavi olan bölgede renk değişimi, Tedavi edilen bölgede kıl ve ter bezlerinde hasar, Skar dokusu (çok nadir) oluşumu.

Kriyoterapi sonrası doktoru ne zaman aramalıyım?

- Tedavi olan bölge kanar veya iyileşmezse

- Lezyon tekrar ederse

- Enfeksiyon bulguları gelişirse

- 24 saatten fazla karın krampları olursa

- Vajinal akıntı ve kanama beklediğinizden daha uzun süre devam ederse
 

Kriyoterapi fiyatları nedir?

Kriyoterapi fiyatları genital siğillerin yaygınlığına ve rahim ağzındaki yaranın büyüklüğü ve anestezi ile yapılıp yapılmayacağına göre değişmektedir

KRİYOTERAPİ tedavisi basit ve ucuz bir tedavi yöntemidir

Kürtaj Randevusu|Kürtaj Bilgileri | Kürtaj Tekniği | Kürtaj Sık Sorulanlar | Kürtajın Riskleri | Kürtaj Sonrası | Kürtaj Fiyatları

 

ANASAYFA | BİZ KİMİZ | YASAL UYARI | SİTEMAP | RANDEVU

Top Cosmetic Surgeons   Cosmetic Surgery    

doktornevra.com   e-gebelik.net  genitalsigil.net    kurtaj.info   Mitera Google map

                                                                               © Copyright 2006. www.kurtajrehberi.net . Tüm Hakları Saklıdır